Vytlačiť túto stránku
pondelok, 23 apríl 2012 20:13

Týždeň modlitieb za duchovné povolania 23.- 29.04.2012

Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V tomto roku bude týždeň modlitieb za duchovné povolania v dňoch: 23.-29.apríla 2012.

Tento týždeň je pozvaním pre nás všetkých vnímať krásu a dar svojho povolania, ako aj cítiť zodpovednosť za nové duchovné povolania.

Pozývame Ťa, aby si sa aj Ty duchovne zapojil do tejto akcie.

 

Modlitby za duchovné povolania:

  • Za správnu voľbu

V rozkvete mladosti prichádzam k tebe Pane. Chcem rozhodne kráčať Tvojim chodníkom, aby môj život bol naplnený. Nech ma neunaví horúčosť leta, ani mráz zimy. Nech moje kroky nezídu zo správnej cesty. Ty si môj spoločník na ceste. Budeme kráčať spoločne a spolu sa budeme deliť o chlieb priateľstva.
Naučíš ma, ako sa deliť o tento chlieb s mojimi bratmi. Posilni moju vôľu, Aby som sa vedel vzoprieť vetru nezriadenosti a vždy ťa nasledoval v pravde a radosti. Amen.

  • Prosba

Pane Ježišu, prosím ťa o svetlo, o múdrosť a silu, aby som si správne zvolil cestu môjho života. Nech sa môj život premení na pieseň spievanú na tvoju chválu. Amen.

  • Zodpovednosť

Pane, ty si vložil do našich rúk budovanie sveta a zveľaďovanie tvojej Cirkvi. Zveril si nám ohlasovanie tvojho Evanjelia a čakáš na nás v chudobných, trpiacich a opustených, a vo všetkých našich bratoch a sestrách. Pred nami sa otvárajú mnohé cesty a ozývajú sa mnohé hlasy, ktoré by nás mohli pomýliť. Medzi tým všetkým je tvoje volanie tak silné a príjemné a neobmedzuje v ničom našu slobodu. Nedovoľ, aby osoby,
idey a okolnosti prekazili alebo zneškodnili naše pevné rozhodnutia. Urob, aby naša zodpovednosť stále rástla a chráň našu slobodu, aby sa každý jeden z nás odovzdal slobodne a s láskou službe Bohu a blížnemu až do konca. Amen.

 Zdroj: Oficiálna stránka pre pastoráciu povolaní na Slovensku

 

Čítať 5875 krát

Súvisiace položky (podľe značky)